Mivel rendelőnk minden korú gyermek fogászati ellátását is vállalja, nyugodtan nevezhetjük magunkat családi ellátóhelynek.

Azok a gyerekek, akik már korán nyugodt, kedélyes körülmények között találkoznak a fogorvosi rendelővel és a fogorvossal, azok akkor is bizalommal jönnek hozzánk, amikor fogászati betegségeiket kell ellátnunk.

A tejfogak ellátása nem egyszerű feladat, de a rendszeres ellenőrzéssel és kisebb bevatkozásokkal feltétlenül biztosítható, hogy a fogváltás időszakára az új fogak jó bakteriális környezetbe nőjjenek bele, illetve ha kell, már korai beavatkozásokkal megvédjük őket a mélyebb szuvasodás kialakulásától.

Rendkívül fontos tehát gyermekeknél:

  • a rendszeres ellenőrzés
  • a dentálhigiénés edukáció (szájhigiénés oktatás)
  • a fluoros prevenció
  • a barázdazárás
  • a fogszuvasodások nagyon korai észlelése és ellátása
  • a fiatalkori, rendkívül agresszív ínysorvadás korai diagnosztizálása és kezelése

Fontos a korai rendszeres kapcsolat a fogorvossal azért is, hogy a gyerek állkapocsfejlődésének, vagy fogállásának esetleges rendellenességeit korán detektálhassuk és a fejlődésükben úgy irányíthassuk, hogy későbbi komolyabb beavatkozásokra ne legyen szükség.

 

A képen a tejfogak és alattuk a maradófog csírák láthatóak

 

 

 

 

 

 

A fogszabályozási problémák közül rendelőnk csak az átmeneti, tej vagy váltófogazati rendellenességekkel, illetve az egyes fogak keresztharapásának késői megoldásával foglalkozik, de jó kapcsolatunk van nagy szakmai felkészültségű fogszabályozó szakorvossal, aki betegeink rendelkezésére áll.

Az egyik ok a fogszabályozásra az állcsontszűkület

 

 

 

 

 

Kivehető (“éjszakai”) fogszabályzó

 

 

 

A következő képeken az ún. állsapka eljárást mutatjuk be, melynek segítségével az előreálló alsó állkapocs (bulldogharapás) kezelhető sikeresen.

 

Kezdeti állapot…

 

 

 

 

 

Kezelés közben…

 

 

 

 

 

   

Befejeződött kezelés